ANSVARLIGT INDKØB John West og WWF – sammen om bæredygtigt fiskeri

John West har som mål, at 75 % af vores fisk skal være bæredygtig fanget inden år 2020. Enten ved at fisken er MSC-certifisereret, eller ved at fisken kommer fra et fiskeri-forbedringsprojekt (FIP) på vej mod MSC certificering. Vi er derfor meget stolte over at kunne fortælle, at vores mål allerede nu i 2017 er nået for Danmark. Faktisk er vi tæt på at opnå 100 % bæredygtighed i samarbejde med WWF.

John West samarbejder med WWF (Verdensnaturfonden) for at beskytte og bevare naturens ressourcer samt sikre den biologiske mangfoldighed i hav- og kystområder. WWF ser samarbejdet med os i John West som en vigtig mulighed for, at vi sammen kan skabe reel positiv forandring, der sikrer fremtiden for havets levende ressourcer. WWF samarbejder tæt med os for at udvikle bæredygtige løsninger, så vi kan levere tun til tunfiskeelskere både i dag og på længere sigt og på en måde, der tager hånd om både fisk, miljø og arbejdsforhold.
En stor andel af vores fisk kommer fra Det Indiske Ocean, hvor vi har lanceret et bæredygtighedsinitiativ i 2017 – et såkaldt FIP (fiskeri-forbedringsprojekt). Formålet med dette FIP er at iværksætte aktiviteter og metoder, der gør, at vi kan nå de standarder for bæredygtig fiskeri, som MSC (Marine Stewardship Council) kræver i forhold til at sikre robust fiskebestande, lav miljøpåvirkning og god forvaltningen.
Vi håber, at vores indsats vil gøre det lettere for danske forbrugere at træffe bæredygtige valg når de køber tun. Anbefalingen fra WWF er enkel: Vælg MSC-certificerede eller FIP-omfattede produkter, fx fra John West, så er du med til at sikre fremtiden for verdens fiskebestande.
Bæredygtighed handler om kontinuerlige forbedringer. Hos John West vil vi sammen med WWF konstant arbejde for dette og holde dig orienteret om rejsen mod 100 % bæredygtighed.
Du kan læse mere om vores samarbejde med WWF her
Se disse film for mere information om bæredygtigt fiskeri og FIP:
.png)
Hvad er et bæredygtigt FIP?
Et fiskeriforbedringsprojekt (FIP) sikrer:
- Fiskeribestanden er bæredygtig for fremtidige generationer
- Fiskerierne skaber minimal miljøbelastning
- Fiskerierne bliver kontinuerligt forbedrede og effektivt forvaltede
Hvem er involveret i at udvikle et FIP?
Myndigheder, politikere, leverandører, producenter, fiskerier, NGO’er
Tidshorisont
Et FIP vil have en planlagt tidshorisont for, hvornår det skal nå målene.
Dette må ikke være mere end fem år
Oplæring af alle involverede
Alle parterne involveret i et FIP vil blive oplært for at sikre, at kravene til MSC-standarden opfyldes – for det er selve grundlaget for et vellykket FIP